- Lõigake maha äraõitsenud tugevakasvulised püsikud. Neist mõningaid, näiteks lupiine, saab niimoodi sundida teist korda õitsema.

- Lehtpõõsahekk tahab vist jälle pügamist.

- Kui lilleamplid kipuvad kuumaga kuivama, võtke need maha, kastke korralikult läbi ning asetage mõneks päevaks põõsa alla varju kosuma.

- Muru niites on kasulik jätta peenikesed lõikmed maha väetiseks. Tuulevaiksetes kohtades riisuge need siiski kokku, sest südasuvise sooja ja niiske ilmaga võivad niidusel hakata levima seenhaigused.

- Kitkuge kompostihunniku pealt ja ümbert umbrohi ära, et see ei saaks seemnetega paljuneda.

- Kuival ajal kastke ka kompostihunnikut, see kiirendab märgatavalt taimejäänuste lagunemist.

- Tooge kasvuhoonesse paprikataimedele lepatriinusid, kes aitavad hävitada lehetäisid. Tõrjeks kastke paprikataimi puutuha, küüslaugu- ja paiseleheleotisega.

- Vaadake nädalas kord-paar hoolikalt tomatitaimed üle ja näpistage ära lehekaenaldesse tekkinud külgvõrsed. Õitsvaid tomatitaimi raputage kergelt, see soodustab tolmlemist.

- Kui kõrgekasvulised lattoad on jõudnud oma tugede tippu, näpistage neil ladvad ära. See soodustab külgharude kasvu ja saate rohkem maitsvaid kaunu.

- Kärpige ka kõrvitsa- ja kurgivõsusid ning murdke ära ladvad, et taimed jõuaksid viljad suureks kasvatada.

- Tigude tõrjeks ümbritsege peenrad liiva, puutuha või saepuruga. Noorte taimede ümber pange männiokkaid või purustatud munakoori.

- Kui aiatiik on põua ajal rohetama hakanud, pumbake vesi välja ning puhastage kivid, põhi ja seinad. Põhjamuda kasutage kompostina.