NIPP: Rukola kasvab ka köögisõelas

Rukola. Foto: erakogu

Rukolat ehk põld-võõrkapsast on kerge kasvatada, seetõttu on ta ka konteineraednike hulgas populaarne.

Rukola idaneb väga kiiresti ja hakkab ruttu saaki andma. Korduskülve võiks teha iga paari nädala tagant, et värke salat oleks kogu suve võtta. Alternatiivina võib külvata paar korda ja lehti noppida ükshaaval, oodates nende tagasikasvamist. Sellisel juhul tuleb usinalt hoida ära taimede õitsema minek, kuna siis nad enam maitsvaid lehti ei kasvata.

Kui soovida aastaringset saaki, võib rukolat kasvatada köögis aknalaual, kuid talvekuudel vajab ka see taim kindlasti lisavalgust. Taime võib kasvama panna vanasse alumiiniumist sõela, millest saab kookosmatiga vooderdades vahva kujunduselemendi.

Rukola. Foto: Astrid Lepik

Sõel tuleks täita külvi- või kookosmullaga, ning korralikult kinni vajutada. Seemned külvatakse mulla pinnale ja kaetakse õhkõrna mullakihiga ning patsutatakse kinni. Külvi kastetakse pihustist, kuna tugev veejuga paiskab seemned suvalises suunas laiali ja külv ei jää ühtlane. Muld tuleks hoida pidevalt niiske, kuid mitte vettinult märg. Kui tõusmed on üles tulnud, tuleks neid pisut harvendada, vastasel korral ei pruugi kõigile kasvuruumi jätkuda.

Maitsetaimi ja salateid tubastes tingimustes kasvatades tasub vaadata üle kasutamata nõude, pottide, pannide tagavarad - esmapilgul kasutust õõnesnõust võib sada kaunis ja praktiline kujunduselement.

Teravamaitseline rukola. Foto: Birgit Püve
Maakodu


Jäta kommentaar
ARTIKLIT SAAB KOMMENTEERIDA AINULT REGISTREERITUD KASUTAJA!
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare