Katkised muruservad

Lõigake kahjustatud servaga murukamarasse labidaga ristkülikukujuline tükk. Seejärel tõstke mätas kühvliga üles ning libistage ettevaatlikult veidi eemale, kuni kahjustatud osa ulatub muru piiridest välja. Lõigake kahjustatud muruosa puhtalt ära. Lõikeserv jäägu muruservaga tasa. Muruplatsi sisse jäänud tühik täitke uue murumätta või mullaga, kuhu külvake uus muruseeme.

Hõredad laigud

Kui murus on hõredaid laike, saab neidki parandada siirdmuru tükkidega. Eemaldage hõreda taimikuga mätas, kobestage selle all olev pind aiahargiga ning tasandage seejärel. Täitke auk murus uue, sobivas suuruses siirdemuru tükiga ning täitke lõikekohad hoolikalt liiva-mullaseguga.

Kühmud ja lohud

Kui muru on muutunud kühmuliseks, saate seda parandada kõrgemaid kohti nagu troppe hargiga välja sorkides. Hiljem rullige kogu ala korralikult üle.

Suurema kühmu puhul lõigake see keskelt lahti ning koorige murumätas kahele poole laiali. Eemaldage mätta alt veidi mulda ning rullige mätas peale tagasi.

Väiksemaid lohke saab täita, laotades neisse õhukese kihi liiva ja turba või mulla segu. Korraga ärge pange seda rohkem kui 1 cm.

Suurema lohu kohal lõigake mätas pealt lahti, täitke selle alune piisava mullakogusega ning pange mätas peale tagasi.