Kuna keemilised taimekaitsevahendid on siiski mürgised ning kahjustused toimuvad hingamisteede ja naha kaudu, tuleks kasutada isikukaitsevahendeid (mask, kindad jms). Taimekaitsetööde teostamise ajal tuleb viia eemale lapsed ja lemmikloomad.

Järgnevalt mõned nõuanded, mida taimekaitsetöödel koduaias kindlasti jälgida tuleb, et pritsimisest oleks tõhusat abi, kuid minimaalselt kahjustuks nii pritsija kui keskkond.

* Enne töö algust mõõda välja pindala, mida pritsima hakkad, nt 10m2. Seejärel täida käsiprits puhta veega ja pritsi see väljamõõdetud pinnale. Nii saad täpselt välja arvutada, palju tegelikult  pritsimiseks lahust kulub.

* Pritsimiseks kasuta spetsiaalset taimekaitsepritsi (mitte kastekannu ega vee jaoks mõeldud pihustit). Peale pritsimise lõpetamist pese prits puhtaks, kasuta selleks spetsiaalseid pesuvahendeid.

* Pritsimislahuse valmistamisel ära kasuta kõrgemaid ega ka madalamaid kulunorme, kui tootja on ette näinud. Kõrgem kulunorm saastab keskkonda ning võib muutuda taimele fütotoksiliseks (võib taimed ära kõrvetada). Väiksem kulunorm aga ei pruugi olla piisavalt tõhus - eriti oluline on seda jälgida putukatõrjevahendite kasutamisel. Samuti võib lubatust väiksem kulunorm tekitada putukatel resistentsust, mistõttu toodete hilisem korduvkasutamine ei pruugi anda mingit tõrjeefekti.

* Pritsimislahust ei tohi seisma jätta ega ette valmistada. Pritsimislahus kasuta ära koheselt ning lahust valmista vaid nii palju, kui kulub taimede pritsimiseks. Pritsimisest üle jäänud töölahus lahjenda veega mitmekordselt ja pritsi hajutatult kultuurile.

* Pritsimiseks kasutatava vee soovituslik pH väärtus on vahemikus 4,5-5,5 (6). Kõrgema pH taseme korral väheneb taimekaitsevahendi tõhusus. Kareda vee puhul on ülekaalus Ca ja Mg katioonid, mis seovad preparaadi toimeaine ning selle efektiivsus võib väheneda tundidega. See on ka üks põhjusi, miks taimekaitsevahendi pritsimislahust ei tohi ette valmistada. Pritsimisvee pH alandamiseks on olemas spetsiaalseid vahendeid, kuid võib kasutada ka äädikat. Õige koguse kindlaks tegemiseks kasuta aianduspoodides müüdavaid lakmuspabereid, millega saab määrata värviskaala alusel vee pH.

* Tühjaks saanud taimekaitsevahendi pakendit loputa töölahuse valmistamise ajal puhta veega vähemalt kolm korda, valades loputusvee taimekaitsepritsi paaki.

* Pritsimise ajal ei tohi süüa, juua ega suitsetada.

* Oluline on jälgida, et taimekaitsevahendi kasutamisel oleks taimekaitsetöö ajal kõik kehaosad kaetud, vältides sellega nahakaudse mürgistuse tekkimist. Silmade ja hingamisteede kaitseks tuleb kanda maski ja kaitseprille.

* Pärast tööde lõpetamist pese end üleni ja puhasta taimekaitsevahendiga saastunud kaitseriietus.

* Taimekaitsetöid ei tohi teha tuulise ilmaga (pritsimise ajal ei tohi tuule kiirus olla suurem kui 4 m/s), vihmase ilmaga või siis, kui õhutemperatuur on üle +25º C. Soovitatav on teha pritsimistöid hommikul või õhtul, kui tuulehood on vaiksemad ning pole mesilaste lendlust.

* Taimekaitsevahendit ei tohi pritsida alal, kus on õitsvaid taimi, v.a. juhul, kui pakendil on märge, et seda võib kasutada taimede õitsemise ja mesilaste lendluse ajal.

* Kemikaalid säilita originaalpakendis ning hoia koos kasutatava inventariga lastele ja lemmikloomadele kättesaamatus kohas (lukustatavas kapis või ruumis), eemal toiduainetest, joogist ja loomasöödast.