Selle taimega saab lisada koduaia amplitesse ja rõdukastidesse muinasjutulist hõngu, ükski teine petuunia sort ei ole nii omanäoline.

Sortimendi valikus on ka väikeseõielised ripp-petuuniad ehk aed-puispetuuniad. Aed-puispetuunia värvivalik on rikkalik: leidub kollast, oranži, valget, lillat, punast jm. Sõltuvalt sordist on taimede kasvukuju rippuv või poolkerajas.

Petuunia sobib hästi potti, rõdukasti ja amplisse. Leidke talle soojem, tuulte eest varjatud, viljaka mullaga kasvukoht. Õitseb rikkalikult päikesepaistelises kohas. Vajab järjepidevalt kastmist ja väetamist terve suve jooksul.

Kristiine Aiakeskuse aednike lemmikuks on ripp-petuunia sort, millel on väikesed valged õied. Ilmastikukindel on kahevärviline ripp-petuunia, mille õied taastuvad vihmast pea mõne minutiga.

Aed-puispetuunia värvivalik on rikkalik. Leidub ka valmis kombineeritud kolme värvusega ampleid.

Petuunia ´Black Satin'

Aretustöö tulemusena ei ole veel saadud täielikult musta värvusega taimi. Tavaliselt on õiel sinine, lilla või punane varjund.

Aednik Anne-Katrin Luik sõnab, et praeguseks on võrratu petuunia sort 'Night Sky' läbi müüdud, kuid järgmisel aastal pakub Kristiine Aiakeskus seda taas.