Keerulisem on öökuninganna õitsema saamine. Selleks vajab ta väga palju valgust, varjulises kasvukohas on õitsemist oodata küllalt lootusetu. Taime varred jäävad hämaras peeneks ning nõrgaks, neilt tärkab eriti palju õhujuuri.

Õhujuured põhjustavad sageli palju segadust. Looduses kinnitub taim nendega puutüvele, kuid toas on need tarbetud. Siiski ei maksa õhujuuri ära lõigata. Juhtige need potti, seal saavad neist tõelised juured, millega taim saab lisatoitaineid ammutada.

Öökuningannale sobiv muld on neutraalne kuni nõrgalt happeline ning laseb hästi vett läbi. Sobib ka tavaline toalillemuld, kuid sellele lisage täiendavalt neljandik jagu peent kruusa.

Istutuspott peaks olema võimalikult väike, kuid siiski piisavalt suur, et juured sinna lahedalt ära mahuks. Suures potis kasvab taim küll jõudsalt, kuid õitsemine võib jääda tagasihoidlikuks. Eelistage savipotti, see on raskem ning suur taim ei lähe nii kergesti ümber.

Talvel on öökuningannale sobivaim temperatuur ligikaudu 15°. Veidi soojem võib olla, kuid kindlasti mitte alla 10°. Talvine jahedus laseb taimel puhkeperioodi läbi teha ning ei teki peeneid talviseid võrseid.

Puhkeperioodil olge kastmisega väga ettevaatlik, eriti kui ruum on jahe. Aasta pimedaimatel kuudel võib öökuninganna sootuks kastmata jätta või siis hoida mullapall vaevu niiskena.

Suvel jälgige, et muld jõuaks kastmiskordade vahel taheneda. Mitte mingil juhul ärge jätke vett alustaldrikule seisma. Suvel väetage taime spetsiaalse kaktuseväetise või mõne muu kompleksväetisega, milles lämmastikku vähe on. Väetiselahus tehke pakil soovitatust veidi lahjem.

Allikas: Targu talita