Paljud soojalembed köögiviljad, näiteks kurgid, kõrvitsad, suvikõrvitsad, aedoad ja tomatid ning paprikad vajavad edukaks kasvamiseks ja rahuldavaks saagikuseks stabiilset sooja temperatuuri.

Praegusel hetkel on olukord, kus sellistel taimedel on kindlasti külm. Nad reageerivad sellega, et nende kasv pidurdub märgatavalt ning üsna pikaks ajaks. Tihti muutuvad võimalikud olemasolevad viljaalgmed ja õied kollakaks ning varisevad taimelt.Kui ilmastikutingimused paranevad, läheb taimel vahetevahel isegi nädalaid aega, et end koguda ning nad kipuvad arengust tõsiselt maha jääma.

Aidata on neid üsna keeruline. Temperatuuri ühtlustamiseks võiks kasutada katteloori. Tegelikult on ka maasikasaak tõsises edasilükkumise ohus, ning kellel võimalik, võiks ka maasikatele katteloori peale tõmmata. Viimane võiks hetkeilmadega jääda taimele nii öösel kui ka päeval. Taim tunneb end katteloori all pisut kindlamalt ning sellega saab suuremaid kaotusi edukalt vältida. Loori võiks eemaldada kui päevane temperatuur on kenasti üle 15 ja öine kindlalt rohkem kui 10 plusskraadi.