Vastab EMÜ Polli aiandusuuringute keskuse teadur Kersti Kahu -

Sellest lühikirjeldusest on väga raske arvata, kellega on tegemist. On küll öeldud, et tegemist on õunapuu-võrgendikoiga, kuid sel juhul peaks kahjustuse pilt olema veidi teistsugune. Võrgendikoi röövikud söövad õunapuu lehti jättes alles vaid rood ja osa lehelabast. Nad tõmbavad oma pessa pidevalt uusi lehti, mis mässitakse võrgendiga kokku. Tekib suur võrgendipesa. Seal sees on märgata kiiresti sagivaid röövikuid.

Teie poolt kirjeldatud kahjustus vastab pigem viljapuu-võrgendilesta (kedriklesta) kahjustusele. Kahjur kahjustab lehti. Lestad imevad leherakud kuivaks. Kahjustuse esmane tunnus on lehepinna nõrk värvimuutus. Lõpuks lehe alumine külg muutub pruuniks ja seejärel kuivab. Lestad toodavad peenikest võrgendiniiti, mis aitab kaasa nende levikule tuule abil.

Tõrje: lestakahjustust vähendab tagasihoidlik väetamine, sest kõrge aminohapete ja suhkrute sisaldus soodustab lestade arengut. Seega mitte liialdada lämmastikväetistega. Sügisel oleks soovitav pritsida õunapuid biopreparaadiga NeemAzal T/S. Tõhusam tõrje on ikkagi kevadel kahjustuse ilmnedes, pritsimisi korrata nädalase intervalliga. Pritsimislahusele lisada juurde veidi rohelist seepi. Sobivad erinevad taimeleotised (kõrvenõges, koirohi, sookail, harilik soolikarohi jne), samuti NeemAzal T/Z.