- Võimalusel korista kõrvitsad kuiva ilmaga ja päikselisel päeval, päikesega koristatud viljadel on parem maitse ja nad säilivad paremini.

- Kui tulebki olude sunnil kõrvitsaid koristada niiske või isegi vihmase ilmaga, siis tuppa viies ära hakka kõrvitsaid kuivatama. Kuivatades võid vigastada kõrvitsa õrna koort, eriti kui lapi alla jääb terake mulda või liiva. Vigastatud koorega kõrvitsad aga ei seisa kuigi hästi. Lase märgadel kõrvitsatel ajalehele panduna toatemperatuuril seista ja kuivada.

- Kui vähegi võimalik lõika kõrvitsad varre küljest terava noaga selliselt, et kõrvitsa külge jääks väike viljavars. See aitab kaasa paremale säilimisele.

- Säilimiseks mõeldud kõrvitsad peaks olema täiskasvanud, vigastusteta ja väikese viljavarrega. Väikesed ja/või vigastatud koorega kõrvitsad tarvitada toiduks esimesel võimalusel.

- Olenevalt sordist ja säilitamistingimustest võivad kõrvitsad säilida kuni pool aastat (harva ka kauemgi). Sobivaim temperatuur oleks umb +14°C, õhuniiskus 60-70%. Temperatuuril alla +10° ja väga suure õhuniiskuse korral (üle 75%) hakkavad kõrvitsad kiiresti riknema.

- Säilitamiseks leia kõrvitsatele koht, kus poleks liigset temperatuuri ega niiskuse kõikumist. Ka ei sobi küttekehade lähiümbrus.

- Lisaks tavapärasele säilitamisele saab kõrvitsat edukalt ka sügavkülmutada, kuivatada ja hapendada.