Kuivati valmistamiseks võib kasutada vanu aknaid ning sel juhul peab siin antud mõõtmed kohandama olemasoleva aknaraami järgi.

Kuivatamise edukus sõltub sellest, kui sageli te kuivatusprotsessi kontrollite ja jälgite, et kuivati oleks pidevalt päikese käes. Niiskes ja jahedas õhus ründavad bakterid toiduaineid kiiresti. Pange kuivatikasti termomeeter ja kontrollige sageli temperatuuri. Kuivatustemperatuur peab jääma 35 ja 63 kraadi vahele.

Tööriistad ja materjal

- kaks 19 mm x 89 mm x 2,4 m lauda

- üks 19 mm x 184 mm x 2,4 m laud

- üks 19 mm x 140 mm x 2,4 m laud

- klammerdaja ja klambrid

- mõõdulint

- akutrell

- 38- ja 51mm kruvid

- dekoratiivnaelad

- augusaag

- ketassaag

- võrguhoideliist

- putukavõrk

- aknaraam

- kaitseprillid, töökindad

Töö käik

Tehke kast, ühendades laiemad, 19 x 184mm lauad läbi laudade esikülgede 19 x 140mm laudade otstesse keeratud kruvidega. Need lauapaarid erinevad kõrguse poolest, nii et aknaraam sobib tekkinud vahesse hästi. Klammerdage võrk raami külge ja kinnitage võrku hoidvad liistud dekoratiivnaeltega. Ehitage jalad, ühendades kruvidega iga 61 cm pikkuse laua tagaküljel oleva 76,2cm lauaga esiküljel. Puurige piki küljelauda võrdsete vahedega augud õhuvahetuseks, jättes igasse otsa 12 cm ruumi postide jaoks. Klammerdage ülejäänud putukavõrk ventilatsiooniavade ette raami siseküljelt. Seejärel pange paigale aknaraam.

Allikas: “Kasvuhooned ja muud aiarajatised”, Varrak 2014