Laidi sõnab, et Palanga aiakujunduses on ülekaalus elupuud, nagu üldse Leedu aiakujunduses. "Populaarseimaks hekitaimeks on vaieldamatult elupuu „Smaragd“. Linnale annavad suursugusust mitmed purskkaevud ja tohutud lilleamplid. Amplites on lemmiklilledeks pelargooniumid," kõneles ta. Leidus ka mitmeid kelmikaid elemente, nagu näiteks tuledesäras vihmavarjud.

Laidi külastas Palanga kuulsat Merevaigumuuseumit, samuti Leedu edelaosas asuvat Kura säärt, kus asuvad kuulsad triivivad liivaluited. Teekond Kura säärel kulges imeliste männimetsade vahel. Jõudis ka nn „surnud metsa“, mis on hävitatud kormoranide poolt. "Nimelt on kormoranid valinud pesitsuspaigaks just selle saare. Kuna aga kormoranide väljaheide suretab kogu roheluse, on ka sellest metsast järel vaid puutüükad," sõnab hobiaednik.

Joudkrantes oli palju põnevaid puukujusid, milles on äratuntavad paljud Leedu muinasjututegelased. "Jalutasime kaunil promenaadil, millel hakkasid silma mitmed vahvad kivikujud.
Jõudsime Nidasse, imelisse kuurortlinna. Mulle tundus hetketi, et aeg peatub. Imelised väikesed kalurimajad, toitlustuskohad, põnevad lilledesse uppuvad aiad, tänavamüüjad oma merevaigust toodetega. 1930-ndatel aastatel oli Nida väga populaarne just saksa puhkajate hulgas."

Nidas oli ka Nobeli preemia laureaadi Thomas Manni suvekodu, kus praegu asub muuseum. Maja juurest avaneb hunnitu vaade merele ja sel hetkel sai Laidi aru, miks valis Thomas Mann oma suvekoduks just Nida.