Murulaugu peened torujad lehed on tali- ja suvisibila omadest mahedama maitsega. Seetõttu sobib murulauk hästi täiendama kodujuustu-, muna- ja kohupiimaroogasid. Maheda maitse tõttu sobib teda panna salatitesse ja võileivakatteks ning roogade kaunistamiseks.

Lisaks peenral kasvatamisele saab murulauku edukalt kasvatada ka talvisel ajal aknalaual. Nii pikeneb oluliselt murulaugu tarbimisaeg. Selleks tuleb enne püsivate külmade saabumist paraja suurusega puhmik üles kaevata ja potti istutada.

Istutuspott valida keskmise suurusega (umbes 10-12 cm läbimõõduga). Potipõhja tuleb drenaažiks asetada kiht jämedat kruusa, millele kiht liivasegust kompostimulda. Seejärel asetada üleskaevatud puhmik potti ja täita vaba ruum liivaseguse mullaga. Istutamisel jälgida, et potiservast jääks veidi vaba ruumi (1-1,5 cm) ka kastmiseks. Sõrmedega kergelt vajutades tihendada muld ning seejärel kasta.

Potti istutatud murulaugul lasta valges, kuid mitte väga soojas (sobivaim temperatuur +15...+20º C) kohas juurduda. Taas kasta siis, kui mullapind on veidi kuivanud.

Kui pole võimalust või ei raatsi koduaiast murulaugupuhmikuid üles kaevata, võib üsna edukalt potis edasi kasvatada ka müügil olevaid murulaugutaimi. Poest ostetud taimedelt eemaldada plastpott, kärpida veidi juuri ja istutada samuti nagu õuest toodud taimed sobiva suurusega potti.