Kuna mõlemad taimed taluvad paar kraadi külma, siis on just praegu, enne suuremaid öökülmasid, õige aeg nad välitingimustest ära kolida. Kui jääda sellega hiljaks ja taim on juba saanud külmakahjustusi, ei pruugi ta enam talve üle elada, ükskõik kui head tingimused tal ka ei oleks.

Talvituma panemiseks tuleks nad istutada piisava suurusega või taime kohta pigem veidi liiga suurde, vee äravooluvõimalusega potti. Poti põhja on oluline panna viie sentimeetri ulatuses kergkruusa, mis aitab hoida õiget niiskustasakaalu. Mullaks sobivad hästi kaubanduses saadaval olevad ürdimullad – pigem raskema koostisega, kui tubased.

Peale istutamist tuleks taime korralikult kasta ning jätta paariks päevaks jahedasse kohta tahenema. Selleks sobib näiteks tühjaks tehtud kasvuhoone ideaalselt. Kõnealuste taimede talvekorter peaks olema valgusküllane ja parim oleks temperatuur vahemikus 5-10 plusskraadi. Korteriinimesed teavad rääkida, et linnatingimustes sobib hästi ka kortermaja kütmata trepikoja aknapealne.

Kui sobiv koht leitud, siis ei jää muud üle, kui oma hoolealuseid regulaarselt kasta. Tasub meeles pidada, et talveperioodil pigem vähem, kui rohkem. Rosmariin tänab kasvatajat imeilusate helesiniste õitega oktoobri lõpus ja märtsi keskpaigas ning heade tingimuste korral võib jõulupühade paiku ka loorberil valgeid õiekobaraid näha.

Loomulikult on lubatud mõlemat taime ka talvisel ajal mõõdukalt pügada, et ükski lambapraad rosmariinita ja jõulusült loorberita ei jääks!