Siilide igapäevasesse toidulauda kuuluvad paljud aias kahjulikud putukad, teod, ussikesed ja muud tüütud tegeleased. Seega aitab üks siil aias kõvasti korda hoida ning on oma õhtuste jalutuskäikudega ka tore vaadata. Siilid on üldiselt kartmatud ja sõbralikud, ehkki, katsuda neid ei maksaks: looduses elavad loomad on siiski metsikud ja võivad käituda ettearvamatult.

Siile saab koduaias hoida, neile vahetevahel pisut söögipoolist pakkudes. Kusagilt on kinnistunud vääraarusaam, et siilidele on parim pakkuda piima. Tegelikult on praktiliselt kõik siilid täiskasvanuna laktoositalumatud ja neile piima andes, teeme loomakeste tervisele olulist kahju. Mis siis oleks siilile sobiv toit?

Liha, äärmisel juhul ka kala. Kuid kõige lihtsam on siilile pakkuda kassi- või koeratoitu: nad söövad seda rõõmuga, kusjuures sobiv on nii konserv kui ka kuivtoit. Kui majapidamises on kass või koer, võib õhtuti kodulooma toidukausi juures vaikset nohistamist kuulda olla - siil on leidnud tee prii toidupoolise juurde.