See on vaid piisake lillemerest. Enamik nartsisse õitseb neid vaatamas käivate taimehuviliste rõõmuks ja seda rõõmu peaks jaguma veel paari nädala jagu.

Bioloogina võib Andi Normet iga sordi juures, mis on hiigelpõllul kenasti sildiga tähistatud, selle omadustest pikalt pajatada.

Kuna muidu pensionil olev mees õpetab maaülikoolis sibullillede ainet, siis on üle kahekümne aasta tagasi alguse saanud lillepõld ka tudengite praktikabaas.

Oma lemmiksordina nimetab Normet ‘Ipi Tombit’ – kollast oranži südamikuga nartsissi. Viimase aja popiks sordiks on aga tõusnud ‘Pensioner’, eriti sibulaid ostma tulnud pensionäride hulgas.

Nartsissisibulad tellib kasvataja peamiselt Hollandist ja paneb igat sorti maha lausa sadades, et saada hea ülevaade, kuidas taimed meie kliimas käituvad. Selgub, et kõik Hollandist toodud sordid ei sobi meil kasvatamiseks. Mullu läks aga õige kehvasti – kaugelt tellitud tuhandest nartsissisibulast ei olnud ükski õiget sorti ega vastanud sordikirjeldusele.

Andi Normet on sibullilledest kirjutanud raamatud “Gladioolid aeda” ja “Liiliad aeda”. Peatselt tuleb neile lisa sibullillede ajatamist puudutava raamatu näol.