Liigirikas perekond peittõlvik (Cryptocoryne) kuulub võhaliste sugukonda (Araceae). Peittõlvikud on sugulased näiteks vahvate toataimedega nagu diifenbahhia, flamingolill, monstera, aga ka kallade ja kalmusega, veetaimedest näiteks pinnataimede hulka arvatavate pistiatega. Maailmas levinud üldnimetus taimeperekonnale on crypt, inglise keeles teatakse aga nimetuse all water trumpet (vesitrompet), mis viitab kogu sugukonna taimede õie ehitusele.

Perekonda peittõlvik kuulub umbes 60 liiki troopilise Aasia ja Uus-Guinea aladelt pärinevaid aeglase vooluga mageveekogudes kasvavaid taimi.

Meil on nad levinud eelkõige populaarsete magevee akvaariumi taimedena, põhjusel, et neid on võrdlemisi lihtne kasvatada. Tavaliselt on nad ka algaja akvaristi ühed esimesed taimed. Aga neid ei põlga ära ka kogenenumad akvaristid, sest taimede liigiti varieeruv kasvukõrgus, lehekuju ja värv pakuvad akvaariumi taimestamiseks palju põnevaid võimalusi.

Osa peittõlvikuid on pikkade kitsaste lehtedega, teised jällegi sobivad pinnakattetaimedeks, sest nad jäävad kasvult madalaks. Arvestatav hulk peittõlvikuid on rohkem või vähem purpurjate lehtedega. Ka suurte ja jõuliste puhmikute eelistajad leiavad omale meelepärase taime.
Peittõlvikud kasvavad üsnagi laiade vee näitajate juures. Optimaalne vee temperatuur oleks +23º...+27º C, kuid nad taluvad ka veidi madalamaid ja kõrgemaid näitajaid (+20º...+33º C). Valgusegi suhtes on nad tolerantsed. Loomulikult, hea valgustus akvaariumis tagab taimede korraliku kasvu. Kui aga valgustus ongi kasinam, saavad taimed hakkama. Siis küll on kasv veidi aeglasem. Sobivaim vee pH taime kasvuks on vahemikus 6,5-8,0. Loomulikult eelistavad lopsaka kasvuga peittõlvikud toitaineterikast vett. Toitainete vaegusel tekivad mitmed probleemid - taimed ei kasva ja lehed muutuvad läbipaistvaks-auguliseks või kolletuvad. Seda kõike saab ennetada või kõrvaldada balanseeritud (akvaariumis sobilike) väetiste kasutamisega.

Paljundamine on lihtne puhmiku jagamise teel või juurevõsudega, mida taim heades tingimustes üsna usinalt mööda akvaariumi põhjasubstraati laiali ajab. Taimede hankimiseks on mitmeid võimalusi, neid saab osta lemmikloomapoodidest või kaasakvaristide käest. Kes ei põlga vaeva, võib haruldasemad taimed tellida välismaalt. Kuna tegu on võrdlemisi kiirekasvuliste taimedega, siis jagavad akvaristid neid suisa niisama ära, sest jälle jäi „rohimise käigus“ peotäis taimi üle.
Kuna troopilistelt aladelt pärinevad taimed armastavad sooja, siis kahjuks ei saa neid taimi kasvatada meie kliimas õuetingimustes.