Kui tingimused taimele vähegi sobivad, võib taim vallutada kogu akvaariumi, just nagu orashein võtab võimust aiamaal. Samas pakub vallisneeria taimede tihe seis näiteks head kaitset kalamaimudele.

Perekond vallisneeria (Vallisneria) kuulub kilbukaliste sugukonda, mille kõik liikmed on veetaimed. Oma nime on taimeperekond saanud itaalia botaaniku Antonio Vallisneri järgi. Perekonda kuulub kümmekond liiki, looduses leidub neid kasvamas troopilises ja subtroopilises Aasia, Ameerika, Austraalia magevee jõgedes ja järvedes. 

Liigist olenevalt võib lehtede pikkus olla 40-150 cm, liigist olenevalt varieerub nii lehtede laius kui värvus. Viimane võib olla hele- kuni tumeroheline. On ka keerdus ning punakate lehtedega kultivare. Akvaariumitaimena on enamlevinud liigid Vallisneria americana, V. spiralis ja V. nana.

Vallisneeriad kasvavad rahuldavalt mitmesuguste vee parameetrite juures. Troopilist päritolu taimele kohaselt võiks vee temperatuur jääda vahemikku +24º...+28º C, mõni kraad üles- või allapoole, ei hukuta veel taime. Optimaalne pH võiks jääda vahemikku 6,6-9,5. Liialt pehme vesi vallisneeriale hästi ei sobi.

Kuna vallisneeria on võrdlemisi kiire kasvuga, vallutab ta üsna pea akvaariumi, pikad lehed aga hakkavad varjama valgust teiste taimede eest. Siis ei aita muud, kui osa taimedest välja kiskuda. Kuigi mõte tundub olema hea, ei tasu kääridega taimi väga pügada, sest lõigatud lehed muutuvad ruttu kollaseks ja hakkavad mädanema. Regulaarse akvaariumi hoolduse käigus tuleks eemaldada kollased ja mädanema kippuvad lehed.

Toitaineterikkas vees ja küllaldase valguse juures on vallisneeria nägus ja lopsakas. Valguse ja toitainete (eriti raua) puudusel muutuvad lehed läbipaistvaks ja heledaks. Taimekasvuks vajalike toitainete puudust saab ennetada ja kõrvaldada spetsiaalse, akvaariumi jaoks mõeldud väetistega.

Vallisneeriat saab lihtsasti paljundada jagamise teel või tütartaimedega. Heas kasvujõus taim moodustab rohkelt tütartaimi ning üsna varsti on neid kogu akvaarium täis. Taime istutades jälgida, et juurd oleksid üleni substraadis, kuid samas ei tohiks taim sattuda liiga sügavale.

Kõrgekasvulised vallisneeriad sobivad akvaariumis tahaplaanile või kõrgesse akvaariumisse, ettepoole ja madalasse akvaariumisse võib istutada madalakasvulisi taimi. Natuke saab vallisneeriat ohjata, kui ta istutada potti või spetsiaalse piirde taha, mis ei lase tal akvaariumisse “jalutama” minna.