Porgand puhastatakse niiske paberiga suuremast liivast-mullast (koorida pole vaja) ja lõigatakse ära alumine osa selliselt, et alles jääks umbes 4-6cm jupp.

Hea, kui porgand on võimalikult jäme, et seda oleks lihtsam uuristada. Seejärel uuristatakse noaga porgandisse avaus, kuhu hiljem valatakse vesi. Nüüd torgatakse risti läbi porgandi ettevaatlikult puust hambatikk või grillivarras, millest moodustub porgandiamplile sang.

Piisab, kui puust tikk või varras jääb mõlemale poole porgandit umbes ühe sentimeetri ulatuses, üleliigse tikuosa võib ära murda või lõigata.
Nüüd riputada traadi või nööri abil porgandiampel kuskile valgesse kohta ja täita avaus veega ning varuda kannatust.

Umbes nädalaga peaksid porgandilehed olema 5-7 cm pikkused. Igapäevaselt jälgida, et porgandiamplis oleks vett, vajadusel tuleks seda juurde lisada.

Sarnaselt porgandiga võib ampli valmistada ka näiteks pisemast kaalikast.