Kuu aja pärast ehk 7. oktoobril olid taimed ligi 2 cm kõrgused. Taimed kasvavad kenasti. Aeg möödub ja möödub, aeg-ajalt tuleb lisada vett, et nad kuivale ei jääks. Jaanuaris tekib esimene õis, ent see kukub peagi küljest. Taimepuhmas ise on aga ilus ja suur.

Õitsema hakkab ta lõpuks märtsi teises pooles ehk aega läks õitsemiseni ligi kaheksa kuud. Õisi oli palju ning rohkelt ning mõningasi õisi leiab ka praegu.

Tegemist on toreda leiutisega, ent lillede kasvatamine võtab ilmselgelt liiga kaua aega. Samas maitsetaimede osas võib asi olla kiirem.

Kommentaar Click and Grow juhiabilt Triin Parvitsalt

Pakend on ingliskeelne, kuna oleme suunatud välisturgudele, peamiselt ingliskeelt kõnelevatele maadele (USA, Suurbritannia). Jaemüügis olevatel pakenditel on kõigil eestikeelne juhend olemas.

Toode sai aktiveeritud ajal, mil aastaeg lähenes talvele ning sel ajal on vähe valgust, mille tõttu ka taim kasvas aeglasemalt ning ei jõudnud õitsemiseni enne kevadet. Sügisest välja tulemas taimekasvastuslamp, et ka talvel kasvaksid lilled Click & Grow smartpotis jõudsalt.

 Selleks, et taim oleks varem õitsema hakanud, oleks talle vaja olnud rohkem valgust. Tulenevalt aastaajast oleks varasem õitsemine vajanud lisavalgustust (näiteks tavaline säästupirn laualambis oleks toiminud).

Click & Grow smartpotiga pole kaasas kaht asja: patareid ja päikesevalgus. Oleme omalt poolt teinud kõik, et smartpot teeks ära kogu töö lillede kasvatamisel, kuid kahjuks ei saa mõjutada kasvu kiirust valgusega. Sellele lahenduseks oleme välja töötamas idandamislampi smartpoti juurde, et kiirendada taimede kasvu ka pimedamal ajal.