Okaspuid ärge septembri keskpaigast hiljem istutage, sest igihaljastel taimedel kulub veidi rohkem aega, et enne talve korralikult juurduda. Okaspuud istutage koos mullapalliga, muidu ei lähe nad hästi kasvama.

Paljasjuurseid lehtpõõsaid on õige aeg istutada siis, kui öökülmad on lehed lahti löönud. Seda sellepärast, et ümberistutamine on taimele trauma ning ta talub seda paremini, kui kasv on lõppenud.

Istutussoovitusi:

Heitlehiste põõsaste istikud lõigake pärast istutamist kindlasti tagasi. Ilus tihe hekk kasvab üksnes siis, kui võtate maha pool või koguni kaks kolmandikku istiku pikkusest.

Isegi kui kavatsete kasvatada vabakujulise heki, lõigake heitlehised põõsad pärast istutamist sama tugevalt tagasi, kui eespool öeldud.

Järgige soovitatud istutusvahesid! Kui loodate kokku hoida, ostate vähem istikuid ja istutate ettenähtust hõredamalt, siis arvestage sellega, et korraliku tiheda heki kujunemiseks kulub hulga rohkem aega. Lisaks varitseb oht, et te ei saagi ilusat hekki.

Mida madalam hekk, seda väiksemad on istutusvahed.

Istikute vahed mõõtke alati täpselt välja, ärge tegutsege umb- ropsu. Istutage nööri järgi, vaid siis saate ilusa sirge rea.

Arvestage, et päike ja tuul võivad paljasjuursete istikute õrnad narmasjuured hävitada mõne minutiga. Sellised istikud ei pruugi üldse kasvama minna. Seepärast ärge võtke paljasjuurseid istikuid korraga kotist välja ega laduge aukude või vao juurde valmis.