Ümaralehine titoonia on suhteliselt kõrge kasvuga (100-150 cm) ja lopsakate karvaste, südajate lehtedega suvik. Õitsemist alustab juuni lõpust ja õieilu jagub kuni sügiseste külmadeni. 5-8 cm läbimõõduga korvõisikud on säravpunaste või ereoranžide keelõitega, putkõitest koosnev südamik on kollane. 

Titoonia armastab keskmise viljakusega, vett hästiläbilaskvat pinnast ja päikselist kasvukohta. Saab hakkama ka poolvarjulisel kasvukohal, kuid seal hakkab hiljem õitsema ning õitseb kasinamalt. Õitehulk on kasinam ka liialt rammusas mullas. Suhteliselt hästi talub kuivemat mulda, ent pikemate põuaperioodide ajal tuleks taime siiski kasta. Kuna tegu on külmaõrna taimega siis välja saab taimed istutada alles peale kevadiste öökülmade möödumist. 

Kuigi titoona varred on võrdlemisi tugevad, võivad mõned liialt kõrgeks sirgunud taimed vajada toestamist, eriti kui kasvukoht on tuulises kohas. Äraõitsenud õisikute eemaldamine muudab taimed nägusamaks ja soodustab uute õite teket. Õied meelitavad ligi liblikaid. 

Ümaralehine titoonia sobib peenraisse üksiktaimena või rühmadena, temaga võib ääristada peenraid või kaunisada lillekaste-anumaid. Kauni välimusega titoonia on ka hea lõikelill. 

titoonia
Et varem saada õitsvaid taimi, tuleks taimed kevadel ette kasvatada. Piisab, kui külvid teha märtsi keskel. Suhteliselt suured seemned idanevad kiiresti ning tõusmed ilmuvad umbes nädalaga. Pikeeritakse esimeste pärislehtede ilmumisel. Avamaale istutamisel võiks taimede vahelkaugus olla 30-50 cm.