Üks võimalus on rajada oma aeda eraldi pulmalillede peenar. See võib kaunistada aeda või olla mälestus mõnest tähtsast sündmusest. Samuti võib olla sellest hiljem abi abieluranda jõudvatel sõpradel-tuttavatel või lastel. Peenra võiks kujundada omavahel hästi sobivatest õitest ja neid võiks olla palju – et oleks kauneid õisi valida ja neid poleks kahju korjata. Tavaliselt on igas pulmas oma meelisvärvid, niisiis peaks selleski peenras kasutama ainult kindlat värvilahendust ja vältima liiga kirjusid toone. Mis taimed võiks peenrasse istutada?

Liiliad

Liiliad on suursugused, lopsakad ja kaunid. Valge liilia tähendab kristlikus kultuuris eelkõige neitsilikkust ja süütust. Mõnel pool pole kombeks neid pulmades kasutada, sest tugevuse, säilivuse ja puhta väljanägemise tõttu kasutatakse neid tihti ka matusekimpudes.

Liilia on Prantsuse monarhia tunnus ja ta on alati sümboliseerinud ka surma. Seevastu roostepunast tiigerliiliat peetakse kire ja iha sümboliks. Kollased liiliad vihjavad valelikkusele ja kadedusele, oranžid aga ükskõiksusele. Valik tuleb teha igaühel endal. Üks on kindel: kui pruudi lemmiklill on liilia, siis ei tasu karta, et ta toob ebaõnne.

Liiliasibulaid on aianduspoodides väga lai valik. Pulmalilleks tasub valida meeldivat tooni õitega külmakindlad sordid ja istutada tuleks neid ohtralt – paar sibulat ei anna soovitud tulemust.

Sellest, milliseid lilli veel saaks pulmade tarbeks ise kasvatada loe täpsemalt Maakodu juulinumbrist või DIGIAJAKIRJAST.