Pärast puu avastamist ja kirjeldamist 1765. aastal jõudis see ka Bartrami perekonna botaanikaaeda. Hiljem andis poeg William puule liiginime Franklinia, meenutamaks isa head sõpra Benjamin Franklinit.

Kuningas George III määras John Bartrami Inglismaa kolooniate Kuninglikuks Botaanikuks. Tänu John Bartramile muutusid Ameerika mandrilt pärit eksootilised taimed kiiresti populaarseks Euroopa teadlaste ja kõrgete isikute seas.

Botaanik saatis tihti taimede seemneid Euroopa aednikele, kelle kaudu levisid eksootilised taimed kohalikesse aedadesse.

John Bartram täiendas ka Edinburghi ja Oxfordi botaanikaaedasid.

Isa-poeg John ja William Bartram pühendasid oma elud Põhja-Ameerika taimestiku kirjeldamisele ja kogumisele.

Tänaseni säilinud

1728. aastal John Bartrami poolt asutatud Botaanikaaed on tänaseni vanim säilinud botaanikaaed Ameerika Ühendriikides. Elumaja ja mitmed abihooned on säilinud. Aias kasvab Ameerika vanim hõlmikpuu ja haruldane franklinipuu.

Botaanikaaed kuulus perekonnale 1850. aastateni, seejärel läks see müügiks.

Praegu on Bartrami botaanikaaed riiklikult oluline maamärk. Aeda hoitakse originaalses looduslähedases stiilis, abiks on olnud John ja William Bartmani säilinud kirjeldused.

Olgu öeldud, et franklinipuu asub näiteks Rogowi botaanikaaias Poolas. Mitmekümne aastaga on puud sirgunud kuue meetri kõrguseks. Tallinna Botaanikaaias seda liiki aga ei esine.