SOOJENDAV NUUDLISUPP

pool väiksemat käharpeakapsast
2 šalottsibulat
2 küüslauguküünt
1 suur porgand
väike tükk toorest ingverit
200 g väikeseid seeni
1 punane tšilli
2 spl rapsiõli
150 g mungoa idandeid
8 ½ dl köögiviljapuljongit
250 g nuudleid

Tükelda kapsas, sibulad, küüslaugud ja ingver. Lõike seened neljaks ja tükelda tšilli. Vala potti õli, lisa tükeldatud köögiviljad ja seened ning kuumuta segades. Seejärel lisa loputatud idandid ja kuum puljong. Lase supil mõni minut keeda. Jaga keedetud nuudlid neljale taldrikule ja vala peale kuum juurviljasupp.

MAITSEKAD VÕILEIVAD

4 suurt viilu täisterasaia või sepikut

kikerherne võide jaoks -
1 purk kikerherneid
1 spl koriandripastat
4 spl maitsestamata jogurtit
½ tl soola
peenestatud musta pipart

rukola lehti
2 viilutatud tomatit
soola ja pipart
1 väike punane sibul õhukeste rõngastena
lutserni idusid
päevalilleseemnete võrseid

Valmista kikerherne võie – vala kikerherned sõelale, loputa ja nõruta. Mõõda ained kaussi ja purusta saumikseri või köögikombainiga.
Määri võie saiaviiludele ning aseta sellel rukola lehed ja tomativiilud. Raputa peale veidi soola ja pipart. Lisa sibularõngad, idandid ja võrsed.

VÄRSKE SALAT

250g jääsalatit
1 suur paprika
1 punane sibul
150 g mungoa idandeid
hernevõrseid
KASTE
½ dl sidrunimahla
2 spl magusat tšillikastet
1 tl soola
3 spl rapsiõli

Tükelda kapsas, paprika ja sibul. Pane kaussi ja lisa idud. Sega valmis kaste ja vala kaussi. Sega ettevaatlikult ja kaunista soovi korral hernevõrsetega.

Allikas: Viherpiha