200 g võid
200 g hapukoort
3 1/2 dl jahu
veidi soola ja suhkrut

Täidis:

500 g tooreid porgandeid
4 keedetud muna
võid
soola
riivitud muskaatpähklit
veidi peent punast pipart

Või sulatada, jahutada. Lisada teised ained ja segada taignaks. Hoida tund aega külmas. Porgandid riivida ja hautada võis, lisada maitseained ja kahvliga hakitud keedetud munad. Taigen rullida õhukeseks. Täidis asetada taigna keskele, servad keerata peale. Pirukas määrida lahtiklopitud munaga ja küpsetada kuldpruuniks.

Pannkoogid porgandi-seenetäidisega

200 g porgandit
200 g soolaseeni
1 tl suhkrut
100 g majoneesi
150 g hapukoort
2 sl maitserohelist
soovi korral veidi jahvatatud must pipart

Seened mitmekordselt leotada, hakkida peeneks, porgand keskmisel riivil riivida. Kõik ained kokku segada. Kasutada soojade ülepannikookide täitmiseks. Anda kohe lauale.

Spinati-porgandi-hakklihastruudel

1,1 kg nisujahu
1 tl suhkrut
15 g soola
15 g kuivpärmi
3 muna
200 g spinatit
300 g margariini kihistamiseks
500 g hakkliha
500 g porgandit
30 g seesamiseemneid
3–4 dl vett

Maitsestamiseks:

jahvatatud muskaatpähklit, soola, pipart ja liha üldmaitseainet

Jätke 300 g jahu rullimiseks ja üks muna määrimiseks. Segage jahu, suhkur, sool, pärm, muna, hakitud spinat ja vesi. Seejärel jagage taigen kolmeks, pange iga kihi vahele margariin ning rullige. Seda nimetatakse taigna kihistamiseks. Tehke nii 3 korda.

Koorige porgand, lõigake piklikeks ribadeks, keetke 3–5 minutit ja segage siis jahvatatud muskaatpähkliga. Kuumutage hakkliha ja maitsestage see soola, pipra ja liha üldmaitseainega.

Rullige taigen 5–6 mm paksuseks ja 20–25 cm laiuseks. Määrige taigen munaga, asetage sellele kolmandik porgandiribadest. Porgandite peale pange hakkliha, selle peale ülejäänud porgandid.

Seejärel keerake struudel rulli ja laske 15–20 minutit kerkida. Peale kerkimist määrige munaga ja puistake üle seesamiseemnetega. Küpsetage 175–180º juures umbes 40 minutit. Alati proovige küpsust piruka või koogi keskosast.

Porgandi-astelpaju keeks

300 g nisujahu
200 g suhkrut
10 g küpsetuspulbrit
4 muna
1 sidrun
200 g porgandit
100 g astelpaju

Maitsestamiseks:

jahvatatud muskaatpähklit ja suhkrut

Vahustage muna ja suhkur, seejärel lisage purustatud muskaatpähkliga maitsestatud riivitud porgand ja suhkruga segatud astelpajumarjad ning riivitud sidrunikoor, lõpuks küpsetuspulbriga segatud jahu. Kallake taigen õliga määritud keeksivormi ning küpsetage 175º juures 30–40 minutit.

Porgandi-apelsinikook

600 g nisujahu
300 g suhkrut
15 g küpsetuspulbrit
300 g margariini
150 g apelsini
300 g porgandit
1 sidrun
veidi õli ja riivsaia

Vahustage munad ja suhkur, seejärel lisage sulatatud margariin, riivitud porgand, riivitud apelsini- ja sidrunikoor ning pressitud apelsinimahl, lõpuks jahuga segatud küpsetuspulber. Valage taigen õliga määritud ja riivsaiaga ülepuistatud soovitatavalt lahtikäivasse koogivormi. Küpsetage 165–175º juures 40 minutit.