Nende seas on paar tõeliselt robustset liiki, nagu lõhnav draakonipuu (Dracaena fragrans), ja kui koht on hästi valge, siis ka tääkliilia (Yucca aloifolia). Mõlemal liigil on tugev tüvi, mille tipus areneb roheline lehetutt. Madalad talvised temperatuurid pole neile taimedele ohtlikud.

Saleda võra poolest väärivad toapuudest tähelepanu veel pahhiira (Pachira aquatica), lüüra-viigipuu (Ficus lyrata), ääris-draakonipuu (Dracaena marginata) ja pasunapuu (Radermachera sinica). Kui ruumi eriti napib, õigustab end väiksema ja aeglasema kasvuga sulnis sõrmlehik (Dizygotheca elegantissima).

Esikus saab kasvatada ka mitmeid rohttaimi. Tüvivormina kasvatatud korallpunase begoonia (Begonia corallina) sort "Tamaya" mõjub oma hõbemustriliste lehtede ja roosade õitega meeldivalt kergelt ja õhuliselt.

Huvitav on, kui tema potti mullapinnale kasvama panna helksiine (Soleirolia soleirolii) või pitslehik (Fittonia verschaffeltii). Esikunurka sobib ka samblasambal kasvatatud sõrgköis (Syngonium) või austraalia tsissus (Cissus antaractia).

Kui suurematele taimedele pole ruumi, võib esikusse panna postamendi, selle peale sobivad näiteks nefroleep (Nephrolepis exaltata), tähniline justiitsia, mida varem tunti beloperone nime all (Justicia brandegeeana) või longus billbergia (Billbergia nutans).

Ja kui põrandal ruumi üldse ei ole, on lahenduseks rippaed. Vähenõudlike ripptaimede hulka kuuluvad luuderohi (Hedera helix), kuld-nõelköis (Epipremnum pinnatum), tradeskantsiad (Tradescantia) ja roniv filodendron (Philodendron scandens).

Allikas: Targu talita