Lõigake puudelt ja põõsastelt ära rohke lume murtud oksad. Räsitud lehtpõõsastele ja neist rajatud hekile tehke noorenduslõikus.

Pritsige lume alt vabanenud maasikataimi seenhaiguste profülaktikaks enne, kui nad kasvu alustavad. Ärge jääge tõrjega hiljaks! Pritsimisvedelikuna kasutage vaskoksiidkloriidi 100 g/10 l kohta. Teist korda pritsige maasikaid noorte lehtede ilmumisel.

Külma- ja lumekahjustustega viljapuude lõikamisel seadke eesmärgiks võra taastamine. Marjapõõsastelt eemaldage murdunud ja risti-rästi kasvavad oksad.

Kui ilmad on veel külmad, ärge kiirustage viinapuudelt katte eemaldamisega.Eemaldage kate järk-järgult, et pimeduse ja niiskusega harjunud taimed ei satuks äkki kuivatava päikese kätte.

Uurige viljapuude pungi. Kui õunapuul on pungad hõbedased, pirnil aga kirjud, peab esimese pritsimisega kiirustama. Ploomi- ja kirsipuid pritsige siis, kui lehepungad on rohelise koonuse faasis. Selleks tööks valige tuulevaikne õhtupoolik, mil puud on kuivad.

Pange lindudele üles uusi pesakaste ja puhastage vanad. 

Korrastage kasvuhoone ning külvake tilli, redist ja salatit. 

Väetage ja katke ajatamiseks rabarbri-, hapuoblika- ja murulaugupuhmaid.

Tooge seemnekartul valguse kätte idanema. Ning ärge unustage keldrisse talveks hoiule pandud lillejuurikaid ja -mugulaid. Pange nad kerge niiske kasvuturbaga kastidesse.