Rukolat on lihtne kasvatada ka tubastes tingimustes
Aromaatse, veidi terava, sinepise ja suitsuse maitsega salatitaime rukolat (Eruca sativa) ehk põld-võõrkapsast on lihtne ise aknalaual kasvatada.
Umbes 10cm läbimõõduga pott täidetakse toitainete- ja huumusrikka mullaga nii, et ülaservani jääks umbes 2cm. Seejärel külvatakse hõredalt rukola seeme ning külv kaetakse 1cm paksuse mulla või ka sõelutud liiva kihiga.
Kasta ettevaatlikult ja katta külv kile, klaasi või tagurpidi peale pandud purgiga. Rukola idaneb kiiresti, umbes 4-5 päeva pärast peaks taimed olema tärganud. Maksimaalselt kahe nädala pärast saab juba võtta mõnusat värsket rohelist.
Et rukolat jaguks pikemaks ajaks, võiks teha 1-2 nädalaste vahedega korduskülvi.
Vahemerelise päritoluga rukola sisaldab rohkesti C-vitamiini ja kaaliumi, ta sobib hästi lisandina mitmesuguste teravamaitseliste juustude ja kuivatatud liha juurde, võileibade ja salatite maitsestamiseks. Samuti annab ta mõnusat maitset pastakastmetele ja lihatoitudele ning on mõnus lisand mitmesugustele suppidele.