Ürte kogutakse sooja, päikesepaistelise ilmaga ning tavapäraselt enne taimede õitsemist. Kui teha seda niisketes tingimustes, ei ole säilivus enam nii hea ning peale õitsemist muutuvad taimevarred ja lehed puisemaks ning suurepärased maitseomadused vähenevad pisut.

Ürtide säilitamiseks on mitmeid erinevaid viise, kuid kaks kõige tuntumat on kuivatamine ning sügavkülmutamine. Kuivatada saab edukalt praktiliselt iga maitsetaime - selleks tuleb koguda sobivas koguses ürti ning laotada nad ühekordse kihina puhtale paberile päikest võtma. Kogumisel oleks mõsitlik veenduda, et taimed ei ole määrdunud ega kahjureid täis, kuna enne kuivatamist ürte ei pesta. Veel on võimalus siduda nad väikestesse kimpudesse ja riputada hea õhuliikuvusega sooja kohta kuivama. Peale kuivatamist säilitatakse ürte õhutihedalt suletavates klaasnõudes kuni järgmise hooajani.

Sügavkülmutamiseks korjatud ürte võib pesta ning juba sobivasse suurusesse hakkida. Peale seda võib nad nõrutada ja suruda külmutuskarpi või -kotti ning sügavkülma panna, kust siis on neid hea sobivas koguses ilma igasuguse eelneva sulatamiseta - otse valmiva toidu sisse raputada. Külmutada võib punet, rosmariini, rohelist sibulat, murulauku, tilli, piparmünti, tüümiani jne.

Sügavkülmutamisel enamik ürte ei kaota oma väärtust ja maitseomadused on lähedased värsketele taimedele, kuid kogemused näitavad, et basiikut ja koriandrit on mõistlik pigem kuivatada - nende omadused on siis palju paremad.