Tuntumad gesneerialiste esindajad säntpooliate kõrval on sinningia, sipelgalill, leitselill, punahuul, keerdviljak, vasklehik, urnõis, õnnekann. Säntpooliate looduslik levila on Ida-Aafrikas. Taimeperekond on saanud nimetuse parun Walter von Saint Paul-Illaire (1860-1910) järgi, kes uuris Tanganjika piirkonna taimestikku. Tänapäeval tuntakse üle 2000 aafrika kannikese sordi. On aretatud nii liht- kui täidisõielisi sorte, erineva õie kuju, suuruse, ja värvusega sorte. Väga dekoratiivsed on ka mitmevärviliste õite- ja lehtedega säntpooliad, näiteks 'Monica', 'Park Avenue Blue' ja 'Candy Crystals'.

Taimegurmaanide seas on eriliselt hinnatud rohelistes toonides õitega sordid 'Moroznoje Utro', 'Wild Irish Rose' jpt.

Säntpooliad on tundlikud ülekastmise ja otsese päikesekiirguse suhtes. Samuti peaks vältima kastmisvee sattumist lehtedele. Lehtedele sattunud vesi muudab need inetult laiguliseks. Seetõttu soovitatakse säntpooliaid, eriti vanemaid ja tihedamaid taimi kasta potialuselt. Kuna looduses kasvavad säntpooliad sageli veekogude kallastel ja ka koskede läheduses, eelistavad nad keskmisest kõrgemat õhuniiskust. Et soodustada taimede rikkalikku õitsemist soovitatakse istutuspott valida võimalikult väike. Säntpooliaid võib aastaringselt tagasihoidlikult väetada. Taimi paljundatakse jagamise teel või lehepistikutega.

Hea võimalus on tulla imetlema säntpooliaid ja teisi gesneerialisi Tallinna Botaanikaaeda, kus 7.-15. maini toimub näitus "Säntpooliad ja kevadlilled". See on värvikirev näitus, kus säntpooliate kõrval saab näha ka hilises Eestimaa kevades õitsema puhkenud kevadlilli – tulpe, nartsisse, hüatsinte ja püvililli, kobarhüatsinte, linnupiimasid ja koerahambaid. Näitus valmib koostöös erakollektsionääridega. Näituselt on võimalik kaasa osta haruldasi aafrika kannikeste sorte. Huvilistele toimuvad konsultatsioonid säntpooliste hooldamisest.