Lühiajalisel tavaõhus säilitamisel ei mängi õhus sisalduv 21% hapnikku erilist rolli. Seemnetes leiduvad antioksüdandid neutraliseerivad selle toime. Samas pikaajalisel säilitamisel muutub pilt oluliselt ning madala hapnikusisaldusega gaasikeskkonnas idanevuse säilivus pikeneb. Sellisest teadmisest on eriti palju kasu seemnepankadele, kes aeg-ajalt avavad oma säilitusanumad, et soovijaid seemnetega varustada. See aga võimaldab säilikutele hapniku juurdepääsu ning vähendab nõnda seemnete kvaliteeti. Õnneks on selleks, et liigset hapnikku säilitusnõudest eemaldada, olemas lihtne meetod – nõudesse lisatakse veidi rauapuru.

Madala hapnikusisaldusega atmosfääris säilitamisest on kasu ka seemnefirmadel. Et tõusmed tärkaks ühel ajal, neid sageli eelidandatakse. See aga lühendab seemnete säilivusaega, vähendatud hapnikusisaldusega gaasikeskkonda pakendamine aga võimaldaks selliste seemnete säilivust pikendada.