Värsked ja pestud seemned külvata mullaga täidetud potti umbes 2-3cm sügavusele, kasta ja niiskuse hoidmiseks katta kile, klaasi või tagurpidi keeratud pooliku plastpudeliga. Pott asetada sooja kohta (temp +20...+25°C). Kuni tärkamiseni ei pea pott olema valges. Kui aga seemned on tärganud, asetada pott valgesse kohta. Sõltuvalt tingimustest võib idanemine aega võtta paar nädalat kuni poolteist kuud.

Kui taimedel on juba 3-4 pärislehte, istutatakse nad eraldi pottidesse, mille põhjas on ava või drenaažikiht liigse kastmisvee äravalgumiseks. Istutusmuld peaks olema veidi happeline. Et tsitruselised haruneks ja ei kasvaks vaid kõrgustesse, siis neid kevadeti kärbitakse (üksikuid pikki võrseid võib tagasi lõigata aastaringselt).

Tsitruselised tahavad kasvamiseks õhurikast ja valget kasvukohta. Sobivaim temperatuur oleks umbes +20°C, talvel veidi madalam, kuid mitte alla +5°C.

Suvisel kasvuperioodil kasta korralikul ja regulaarselt. Kuiva õhu korral ka piserdada. Talvel, mil valgust vähe, kastetakse vähem, kuid ei lasta mullapallil ära kuivada. Kastmisvesi peaks olema pehme ja toasoe. Kasvuperioodil väetatakse paari nädala tagant, talvel üldse mitte.

Tsitruselised ei talu järskude kasvutingimuste (temperatuur, valgus, niiskus) muutumist. Lehed muutuvad siis kollaseks ja langevad maha. Lehed muutuvad kollaseks ka rauapuudusel ja eriti siis, kui kastmisvesi on lubjarikas (raud seotakse lubja poolt ja see muutub taimele kättesaamatuks).
Tsitruselisi istutatakse ümber kevadel, märtsis-aprillis. Pott valitakse vaid veidi suurem eelnevast ja taim istutatakse samale sügavusele kui ta enne kasvas. Noori taimi istutatakse ümber igal kevadel, vanemaid kui 5-aastaseid aga 2-3 aasta järel. Istutusmuld peaks olema vett hästi läbilaskev ja nõrgalt happeline.

Seemnest ise kasvatatud taimed on nägusad ja toatingimustes suhteliselt hästi vastupidavad, kuid õitsema ja viljuma hakkavad nad väga vanalt (10-15 aasta pärast).