SELLE PEALE SA KÜLL EI TULE | Neid vilju ei tohiks iialgi koos hoiustada


SELLE PEALE SA KÜLL EI TULE | Neid vilju ei tohiks iialgi koos hoiustada
Shutterstock

Meie jaoks on tavapärane käitumine poes kõik viljad korraga kotti laduda ja kodus otse külmkappi või köögikapile kaussi panna. Mõned neist aga ei sobi omavahel absoluutselt kokku ühel lihtsal põhjusel.

Enamus küpseid puuvilju ja mõned köögiviljad eritavad etüleeni – gaasi, mis soodustab küpsemist ja peale seda ka juba riknemist.

Hea on teada, et melonid, pirnid, ploomid, virsikud, avokaadod, kiivid, õunad ja sibulad on ühed suurimad etüleeni eritajad.

Näiteks küüslauk, arbuus, porgand, kõrvits, kurk ja brokoli on etüleeni suhtes kõige tundlikumad aiasaadused.

Seega tuleks vältida nende viljade omavahel kokku panemist säilitamise eesmärgil, olenemata sellest, kas need seisavad külmikus, kapis või kausis.

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare