* Kui hoiutingimused lubavad, viige amplis või rõdukastis kasvanud pelargoonid talveks valgesse ja jahedasse (+5...+10° C) ruumi. Lõigake taimed tugevalt tagasi. 

* Suurtest ja lopsakatest pelargoonidest, lemmaltsadest ja kirinõgestest võib võtta juurutamiseks pistoksad, siis on järgmisel aastal taimed juba endal olemas. 

* Hea aeg on ka püsilillede ning lehtpuude ja -põõsaste istutamiseks. Mida kergem on muld, seda julgemalt võib sügisel istutada. Kui maa on aga liigniiske ning savine, on parem see töö jätta kevadeks. 

* Kuu esimesel poolel pange maha krookused, sibuliirised, puškiiniad, kobarhüatsindid, koerahambad jm madalakasvulised sibullilled. Neid istutage rühmadena ilupõõsaste alla. Ilusa värvilaigu saamiseks istutage kokku vähemalt 10–20 sibulat. 

* September on hea aeg ka liiliate (ümber) istutamiseks. Liiliatele tuleks valida valge kuni kergelt varjuline kasvukoht, vältida aga suurte puude aluseid. Kasvukoht ei tohiks olla liigniiske ning seal ei tohiks pidama jääda ka sademeteveed. 

* Sobiv aeg on ka elulõngade istutamiseks. Kaevake suur auk, mis täitke viljaka mullaga. Juurekael jätke 5–10 cm mulla alla, et maa-alustest pungadest saaks taim kasvatada uusi varsi. 

* Seni, kuni sooja on üle +5° C, kasvab muru niiskel ajal hoogsalt. Niitke seda endist viisi, rohtu aga ärge maha jätke. See sobib suurepäraselt kompostimiseks. Muru niitmine tuleks lõpetada umbes septembri keskel. Viimane niitmine tehke tavalisest veidi kõrgemalt. 

* September on hea aeg ka murukülviks - vihm hoolitseb kastmise ja murukamara tihenemise eest ning kuna mullas on piisavalt niiskust tärkab muruseeme ühtlasemalt. 

* Esimeste öökülmade saabudes kaevake välja gladioolid, daaliad, mugulbegooniad, kannad jt külmaõrnad taimed. Puhastage sibulad-mugulad-juured mullast, kuivatage need õhurikkas kohas ning pange talveks hoiule. 

* Ilupuude ja põõsaste väetamine tehke septembri esimesel poolel, hilisem väetamine vähendab talvekindlust.