* Septembris võib istutada ka vaarikaid, sõstraid ja karusmarju.

* Maasika ja vaarikapeenrale võib anda sügisväetist. Samuti võib rikastada taimede ümbrust sõelutud komposti ja kõdusõnnikuga.

* Sõelutud komposti ja kõdusõnnikut võib anda ka viljapuudele ja marjapõõsastele. See rikastab mulda ja kaitseb juuri külma eest.

* Sõstra- ja karusmarjapõõsaist lõigake välja vanad, kuivanud ja haigustest tabanud oksad. Ära võib lõigata ka liialt vastu maad kooldunud oksad.

* Kui siiani on vaarikad korrastamata, siis jõuab seda teha ka septembris. Lõigake välja kõik vilja kandnud ning haigustest tabanud ning nõrgad varred.

* Mahalangenud ja haigustest tabanud viljad koguge regulaarselt puude alt kokku ning hävitage. Korralikest õuntest tehke mahla, kompotti ja moosi. Hapukad õunad sobivad kuivatamiseks ning talvel on kodused kuivatatud õunad üks äraütlemata mõnus maius.

* Nii nagu õunad küpsevad, hakkab ka nende mahavõtmine, kuid täpne aeg sõltub ilmast ja sordist ning kohast, kus viljapuud kasvavad. Varuge säilituseks kaste ning tehke korda redelid või veenduge vähemalt nende ohutuses.

* Õunu võtke puult ikka kuiva ja võimalusel päikselise ilmaga. Nii säilib saak paremini ja töid on meeldivam teha.