Sibulamoos sobib nii võileiva katteks kui ka lihatoitude lisandiks

 (2)
Foto: Anni Õnneleid

Pärast saagikoristust jääb ikka järele sibulaid, mis ületalve seismist ei kannata. Usinad perenaised ei lase aga millelgi raisku minna.

Väikesed või kahjustustega sibulad sobivad hästi hoidiste valmistamiseks, näiteks sibulamoosi keetmiseks. Kel sibulamoosi maitse jääb liiga mahe, võivad teravust anda mõne tšillipipraviilu lisamisega. Punasesõstramahla võib vabalt asendada punaveiniga, kuid proovida tasub ka õunamahlaga valmistamist.

Sibulamoos sobib nii lihatoitude kui ka juustu lisandiks, aga ka pitsakatteks või burgeri vahele. Hommikukohv koos sibulamoosivõileivaga on tore algus tegusale päevale ja loodetavasti hoiab läheneval gripihooajal tervise tugevana.

Sibulamoos

1 kg puhastatud sibulaid

100 ml punasesõstramahla

5 sl palsamiäädikat

2 sl suhkrut

1 sl mett

pipart, soola

oliiviõli

maitsetaimi (pune, rosmariin vms)

Tükeldage puhastatud sibulad peenikesteks ribadeks ja pange need laia põhjaga hautamispotti. Lisage punasesõstramahl, mesi, suhkur, sool, pipar, oliiviõli ja eelnevalt peenestatud meelepärased maitsetaimed. Segage läbi ja laske segul keema tõusta. Seejärel vähendage kuumust ja kuumutage tasasel tulel, kuni sibul on pehme ning vedelik peaaegu aurustunud.

Kuumutamise ajal segage aeg-ajalt. Hautamisele kulub umbes tund aega. Seejärel lisage palsamiäädikas ja kuumutage veel umbes 10 minutit. Valmis moos tõstke väikestesse purkidesse ja sulgege kaanega. Säilitage külmkapis.

Allikas: Targu Talita

Maakodu


Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare