Kevadel müüakse seesuguste sibullillede sibulaid-mugulaid, mis õitsevad suvel. Need ei ole talvekindlad ning tuleb istutada kevadel: gladioolid, begooniad, daaliad jt.

Ühe sordi sibulaid ei tasu osta mõnekaupa, vaid ikka palju, 10–20 tükki, et peenrale saaks moodustada suuri rühmi. Ainult sellised värvilaigud pääsevad aias mõjule, paar üksikut õiekest ei avalda erilist muljet.

Enamikule liikidele on sobiv istutusaeg september-oktoober. Varem peavad maha saama nartsissid, hüatsindid ja harilik püvilill ehk keisrikroon, kes vajavad juurdumiseks rohkem soojust.

Kuhu ja kui sügavale

Sobivaim kasvukoht on päikeseline, kus muld on kohev ja kerge, lastes vett hästi läbi. Raskemas mullas istutage sibulad veidi kõrgemale, kuid tihe savimuld ei sobi mullas talvituvatele sibulatele üldse.

Istutades jälgige kindlasti seda, et sibula kand ehk juured jääksid allapoole ja terav ots üles.

Rusikareegli järgi on sobiv istutussügavus kolmekordne sibula kõrgus. Näide: kui sibul on ninast kannani
4 cm kõrge, tuleb see istutada 12 cm sügavuse mullakihi alla. Auk peab olema seega 16 cm sügavune.

Kui muld on liigniiske või raskevõitu, pange istutusaugu põhja u 5 cm paksuselt drenaažiks jämedat liiva või peent kruusa.

Sibulate juurdumiseks on oluline niiskus. Kuival sügisel kastke neid kindlasti pärast istutamist. NB! Eriti kuiv on muld seinte lähedal.

Õied murus

Murus mõjuvad toredalt krookuste, siniliiliate, puškiiniate jt väikeste sibullillede laigud. Nende rajamiseks
eemaldage murukamar labidaga, kobestage muld ja tippige sibulad küllalt tihedalt üksteise kõrvale maha.

Seejärel puistake sibulatele lahtist mulda ning pange peale varem eemaldatud mätas. Lõpuks vajutage pinnas ettevaatlikult kinni.

Toredad on ka ühekaupa murus olevad õiekesed. Neid on kõige mugavam maha panna spetsiaalse sibulaistutajaga. Vajutage see kamarasse, keerake kergelt ja tõmmake üles. Pinnasest tuli välja väike tropp. Nüüd pistke sibul – kand all, nina üleval! – tekkinud süvendisse ning katke kergelt kobeda mullaga. Seejärel katke auk varem eemaldatud kamaratropiga.

Sügisel istutatakse
- Hüatsindid (Hyacinthus)
- Kirgaslilled (Chionodoxa)
- Kobarhüatsindid (Muscari)
- Koerahambad (Erythronium)
- Krookused (Crocus)
- Laugud (Allium)
- Liiliad (Lilium)
- Lumekupud (Eranthis)
- Lumikellukesed (Galanthus)
- Märtsikellukesed (Leucojum)
- Nartsissid (Narcissus)
- Püvililled (Fritillaria)
- Siniliiliad (Scilla)
- Sügislilled (Colchicum)
- Tulbid (Tulipa)
- Õrn ülane (Anemone blanda)