Katete tegemiseks sobivad suured erinevat värvi plastpudelid. Lõigake pudeli põhi umbes 10 cm kõrguselt ära, tehke sinna mõned augud, et küünal saaks põlemiseks õhku, ning asetage katted küünaldele. Sellise kiiresti ja lihtsalt valmistatava küünlaseade võib sättida värava juurde või teeraja äärde külaliste saabumise eel. Nii tunnevad nad juba enne majja sisenemist, et neid on oodatud.

Marjad, oksad, viljad

Foto: Pille Hermann
Igal aastaajal on vaid talle omased võlud. Sügise juurde kuuluvad värvilised lehed ja marjakobarad ning nende abil saab valmistada hooajale iseloomulikke kaunistusi. Nii ei peagi alati uusi küünlaümbriseid ostma, tuleb vaid korjata meelepärast materjali – värvilisi lehti, pihlamarjakobaraid, paradiisiõunu, arooniamarju, kanarbikku, sammalt, pohlaoksi.

Seade tegemiseks saab kasutada erineva kuju ja suurusega klaase, mille ümber sättida kogutud materjal. Lehed-oksad võib kinnitada peenikese traadi või mõne värvilise paelaga, mis lisab särtsu ning hoiab ka seade paigal. Nii saate hiljem klaasi ümbert lehed kerge vaevaga ära võtta ja uutega asendada.

Küünlaümbrise saab valmistada ka ülekasvanud aiaviljadest, tuleb vaid uuristada sobiva sügavusega auk ning küünal sinna sisse panna.

Ujuv lauailu

Üllatage oma lähedasi pühapäevahommikuses pannkoogilauas lihtsa sügisese lauakaunistusega. Tarvis läheb vaid klaasnõud, teeküünalt, vett ning lillepeenralt või -müüjalt paari õit, milleks sügisel sobivad näiteks astrid (suvel võib kasutada päevalille).

Täitke anum poolenisti veega, asetage sinna lilleõis ja selle peale põlev küünal. Siis asuge pannkooke küpsetama.