Hõlmine lehtertapp ehk miina (Ipomoea lobata syn Mina lobata)
Väga soojalembene, soodsates oludes kasvab kuni 3 meetri kõrguseks. Pikad (30 cm) õisikud pakuvad põnevat värvimängu, sest enne puhkemist on õied punased, seejärel kollased, õitsemise lõpus muutuvad valgeks. Värvi lisavad lillakaspunased varred.


Suur mungalill (Tropaeolum majus) ‘Milkmaid’

Uus koorevalge sort rõõmustab neid, kes armastavad pastelltoone. Kasvab 1,5–2 m kõrguseks. Mungalill sobib ka poolvarjulisse kohta, talub kuiva.

Roniv ripplõug ehk roniv asariin (Maurandya scandens)
Kiirekasvuline taim on üsna pea 3 m kõrgune. Kesksuvel kattub massiliselt violetsete õitega (läbimõõt u 4 cm), õitseb septembrini. Vajab tuulevaikset kohta.
Põis-südaseemnik (Cardiospermum halicacabum)

Rahvasuus kutsutakse ka südaherneks. Kauni lehestikuga kiirekasvuline taim katab ruttu toestuse ja jõuab kõrgustesse (kuni 3 m). Taime teevad efektseks 3–5 cm läbimõõduga rohelised südant meenutavad viljad, pisikesed rohekasvalged õied on tagasihoidlikud.
Mehhiko vanikkuljus (Cobaea scandens) ‘Violet Blau’
Jahedal suvel võite temas pettuda, soojal päikeselisel aastal on ta aga võrratu, kasvades 3–4 m kõrguseks ja kattes suure pinna oma kauni lehestikuga. Õiepungad ja noored kellukad (läbimõõt 6–8 cm) on valkjad, värvudes tasapisi violetseks.