Potiroos, mis aiaärist või puukoolist ostetud, tuleb enne istutust samuti asetada  vähemalt paariks tunniks üleni vette, et muld oleks korralikult märgunud. Eriti oluline on, et pookekoht juurekaelal oleks vees. Seejärel jäetakse pott veidi tahenema.

Istutamiseks sobib pilvine või vihmane ilm või ka õhtune aeg.

Roosi saab hõlpsamalt potist välja plastikpotti kergelt muljudes ja põhjale koputades. Mulla lisamise või äravõtmisega istutusaugus saame sobiva istutussügavuse, kus roosi pookekoht jääks vähemalt 3-5 cm sügavusele mulda.  Kui õige sügavus on leitud, kaetakse taime juured ja kogu istutusauk värske aiamullaga. Seejärel vajutatakse muld taime ümber 3-4 jalaastega kinni. Nii moodustub ka väike kastmisring. Seejärel kastetakse roosi korralikult (ca 5-10 l vett olenevalt taime suurusest). Kui vesi on mulda imbunud, mullatakse taim umbes 10 cm  kõrguselt üles vältimaks juurekaela kuivamist.

 Paremaks juurdumiseks ja lehtede, okste kaitseks päikese eest tuleb asetada 1-2 nädalaks põõsa ümber varjukangas, mille võib eemaldada taimelt õhtutundidel või sombuse, vihmase ilmaga. Varjukanga asemel võib kasutada ka katteloori või lehtpuuoksi. Äsjaistutatud roosilt tuleb eemaldada ka lahtised õied, mis kurnavad juurdumata taime. Pikema põuaga tuleb mõned korrad 2-3 päeva tagant kasta.

Kui roos on juurdunud, võib üleskuhjatud mulla laiali ajada.

Aed on alati õieehtes, kui sinna valida vastupidavad sordid. Parimad on näiteks polüantroos 'Mõrsjaroos' ja floribundroos 'Koit'.