Ent muretsemise kõrval on aias ka omajagu rõõmu. Näiteks augusti alguses külvatud redis, aedtill ja põld-võõrkapsas (rukola) on septembri alguseks juba nii suureks kasvanud, et neid võib peenralt noppida ja tarvitada toidu valmistamisel. 

Oma kevadistest seemnevarudest leidsin mahapanekuks nii redise, põld-võõrkapsa (rukola) kui aedtilli seemneid. Aiahargiga läbikaevatud peenra tasandasin ning külvasin augusti alguses seemned mulda. Kastmise eest kandis hoolt ilmataat, välkkõplaga aeg-ajalt tegutsedes sai peenar umbrohupuhas, samaaegselt hoidis see ka peenramulla kobeda ja õhulise. 

Redise tõusmed ilmusid umbes nelja päevaga ning taimed kasvasid kiiresti. Jagus ju kogu augusti vältel nii mõõdukat sooja kui niiskust, lisaks läksid päevad redisele sobilikult järjest lühemaks. Kiirele kasvule aitas kaasa ka sordi valik – `Faraon` on varajane sort, mille juurviljad on tarvitamiskõlbulikud 20-27 päeva pärast külvi. Mahlaseks kasvanud rediseid ei kimbutanud ka maakirbud. 

Põld-võõrkapsas
Põld-võõrkapsas (rukola) tõusmed ilmusid 4-5 päevaga ning heades oludes kasvasid taimed jõudsalt ning on mahlased ja sinepiselt terava maitsega. Kuna tarbimisaeg jääb üha läheneva sügise tõttu lühikeseks, jätsin taimed harvendamata. 

Aedtill on loetelust kõige tagasihoidlikuma kasvuga. Kuu aega pärast külvi on taimede kõrguseks umbes 8 cm. Põhjuseks aedtilli pikaldane idanemine – aedtill pistis nina mullast välja siis, kui redisel ja rukolal olid väljas juba esimesed pärislehed. Vaatamata sellele on taimed lopsakad ja aromaatsed.