Avarates ja ruumikates trepikodades pääsevad paremini mõjule suurekasvulised taimed. Aga ka väikesed taimed on nägusad, kui nad on eksponeeritud spetsiaalsetes lilleanumates, postamentidel või riiulitel. Taimede paigutamisel tuleks aga jälgida, et nad liigselt ruumi ei võtaks. Vaja on ju neist igapäevaselt mööda pääseda nii talveriietega kui ka poekottide, suuskade, lapsevankri või jalgrattaga.

Olgugi, et trepikodades on suurte akende tõttu head valgusolud, tuleb arvestada ka nende suunaga. Kui aknad avanevad lõunakaartesse, võib muutuda probleemseks nende taimede kasvatamine, kes on tundlikud eredale kõrvetavale lõunapäikesele (nt sõnajalad), samuti ei edene hästi põhjapoole avanevate akende läheduses päikeselembesed taimed  (kaktused ja sukulentsed taimed).
Valitud taimed võiks olla korralikes pottides ja vettpidava alusega. Rasked savipotid aitavad taimel tasakaalus püsida, vettpidavad alused ei lase aga liigsel kastmisveel põrandale valguda. Vältida tuleks ehk ohutuse mõttes torkivaid taimi.

Trepikodadesse on taimi kõige lihtsam hankida kodudest – taimesõpradel jääb ju alati midagi üle või kasvab mõni taim liiga suureks. Kui kord on otsustatud trepikojas taimi kasvatada, peaks neil olema vaid üks kindel inimene, kes taimede eest hoolt kannab. Muidu võivad taimed saada ülekastetud-väetatud või jääda üldse hoolitsuseta.

Kindlasti ei tohiks aga trepikoda kujuneda kohaks, kuhu elanikud lihtsalt oma ülejäävad taimed kokku tassivad. Eriti veel, kui puudub eelnev kokkulepe, kes taimede eest hoolitseb. Nii võib kujuneda olukord, kus trepikoja kaunistamise asemel on nurgas vaid hulk kiduraid ja kolletuvaid taimi.

Ootame lugejate pilte taimedega kaunistatud trepikodadest aadressile aialeht@aialeht.ee. Kõikide fotode saatjate vahel loosime välja Aialehe kastekannu.