Eelkõige peaksid taimed olema talle ohutud. Seepärast ei sobi hästi kaktused (eriti ohtlikud on viigikaktusted) jt torkivad taimed (nt tuttpaksjalg, kolmekandiline piimalill, särav piimalill), kuigi nad on üsna vähenõudlikud.

Ei sobi ka taimed, kel on värvilised, kuid mürgised viljad (nt nertera, ardiisia, koralltomat). Kuna lapse õrn nahk on ka tundlik igasugustele ärritajatele, ei sobi talle taimed, mis sisaldavad nahka tugevasti ärritavat piimmahla (nt diffenbahhia, piimalilled jpt).

Lapse esimesed taimed ei tohiks olla ka väga aeglase kasvuga. Laps kaotab ruttu püsivuse ja huvi taimede vastu.

Väga hästi sobivad koduaia köögiviljad, mida seemnest mulda pista – kurk, kõrvits, hernes, uba lilledest ka lillherhes ja –uba. Suuremad seemned on reeglina hea idanevusega, taimed tärkavad jõulisena ja muutused on kiiresti näha. Mis aga võiks lapsele parem stiimul olla kui näha suhteliselt kiiresti arenevat taime. Pealegi, suurte seemnete muldapistmisega saavad väikesed sõrmed suurepäraselt hakkama.

Samuti võib potti kasvama panna sibulaid, millel juba rohelist paista on ning suuremate idudega kartuleid. Mõlemad kasvavad suhteliselt kiiresti ja on huvitavad jälgida.

Ka erinevaid maitsetaimi võib kasvatada koos lastega, liiatigi on maitsetaimedel lisaks erinevale väljanägemisele ka erinev lõhn.

Lastega koos võib käivitada ka ühiseid projekte, pannes kasvama eksootiliste puuviljade seemneid. Suhteliselt hästi lähevad kasvama nii avokaado, mango, granaatõuna kui erinevate tsitruseliste seemned. Need on ka pikaealised taimed, seega on teismeikka jõudnuna hea meenutada koos vanematega algatatud projekti.

Lapsed saavad hästi hakkama ka lemmaltsade ja tradeskantsiaga, kuna nende taimede ladvapistikud juurduvad hästi ning taimed kasvavad kiiresti. Samuti sobivad tupsrohtliilia tütartaimed, nemadki juurduvad hästi ja kasvavad suhteliselt kiiresti. Liiatigi ei saa need taimed kohe hukka, kui laps ise kastes mõnikord veega liialdab.

Koos lastega võib kasvatada ka veidi huvitavamaid taimi nagu kaksiratsik, soomuslehik, lõikhein, mimoos, mägisibulad.

Milliste taimede-seemnete kasuks ka otsustada, ei tohiks kunagi kaotada valvsust ja hoida ikka silm peal ning juhendada, kui väike rohenäpp oma esimesi katsetusi teeb.