„Taimed ja mesilased sobivad ju lausa iseenesestmõistetavalt kokku. Samamoodi kõikvõimalikud teised putukad, kes samuti tolmeldavad taimi, olles ise samal ajal toiduks näiteks lindudele, kahepaiksetele ja väiksematele imetajatele,“ selgitas botaanikaaia direktor Urve Sinijärv.

Territooriumile on paigutatud neli buckfast-tõugu mesilasperet, millest kaks elavad lamavtarudes ning kaks korpustarudes. Mesilaste eest hoolitsevad mesinikud Siret Kurvet ja Andrus Klammer (Sipre Mesila OÜ).

Botaanikaaia territooriumil leidub kogu suve vältel õitsevaid taimi ja on põnev teada saada, kuidas siinne mesi maitseb.

Tallinna Botaanikaaias näeb ka eri liiki putukatele mõeldud talvitumispaiku, ajutist varjumisvõimalust ja paljunemiskohta pakkuvaid putukahotelle. Nende paigutamiseks pöörduti nelja kooli poole ning tulemusena täieneski botaanikaaia maastik kokku kuue putukahotelliga, mis sündisid Kuusalu keskkooli, Tondi Põhikooli, Pirita Majandusgümnaasiumi ja Valga Põhikooli missioonitundlikele õpetajate ja õpilaste loova tegevuse tulemusel.