Tallinna lillefestival on tõelisele aiandushuvilisele suurepärane võimalus jälgida aia arengut ja tutvuda uute trendidega nii taimede valikus kui aiakujunduses. Korraldajate valitud teemad panevad osalejad küll õhkõrnadesse raamidesse, kuid annavad samas festivalile ideelennukuse mõõtme.

Tänavuse festivali üks erisusi eelmise aastaga võrreldes on ehk rohkemate maastikuarhitektuuriga tegelevate firmade osalemine ning suurem ideeaedade osakaal valminud näidisaedade hulgas. Lootustandev on näha mitmeid aiandusalast haridust andvate koolide töid ning põneva lahenduse on andnud teiste kunstivaldkondade kaastööd.

Külastusnipp! Kui oled huvitatud ka ise aiandusest ja uutest trendidest, kuid pole veel piisavalt julge katsetamaks, külasta festivali vähemalt neljal korral kogu toimumise aja jooksul. Nii näed, kuidas käituvad erinevad lahendused vahelduvate ilmastikuolude ja teiste tegurite mõjul. Samuti, milliseks ja kui kiiresti kasvavad taimed, kuidas neid omavahel sobitada ja välistada enda jaoks mittesobivad variandid. Alles sügisel saad aiast tegeliku pildi!

Ka Tallinna Botaanikaaed on sellel aastal esindatud lillefestivalil näidisaiaga, mille nimetasime „Natuke midagi vanaema lilleaiast“. Nii nagu ka nimi ütleb, on tegu taimevalikuga meie vanavanemate aiast.

Kombineeritus uue ja uuendusmeelsega tuleb välja vormikeeles ja üha enam kasutust leidvas tarbeaias. Tänaseks on aed jõudnu oma lopsakuse tippu ning pakub lisaks vormile värviilu varasügiseni välja.

Lillefestivalil toimuvaga saab tutvuda kodulehel www.lillefestival.tallinn.ee.