Erinevad kattematerjalid ja multšide kursus on teoreetiline ja toimub klassiruumis.

Kõige mahukam aianduse kursus on väikeaia kujundamisest, 36 tunnisel koolituse lõpuks valmib isikliku aia visandlik plaan. Kursuse käigus omandatakse praktilisi teadmiseid koduaia kujundamise põhimõtetest.
Väikeaia kujundamise kursuse juhendaja Kadri Maikovi viis nõuannet algajale aiakujundajale:
  • Pane oma vajadused ja soovid kirja. Tahaksid sa kasvatada taimi või vajad sa aeda perekonnaga vaba aja veetmiseks ja mängimiseks? Soovid sa kasvatada midagi erilist?

  • Vaata põhja-lõuna suunda, seda, kuidas liigub tuul ning kuhu loojub päike. Mida see koht sulle „räägib“? Võta endale aega aeda jälgida ja koos ruumiga "kasvada". Naudi tähelepanekuid enda ümber.

  • Tsoneeri alad maja ees, kõrval ja taga. Kui suurt või väikest osa on siit üldse vaja haljastada? Mis materjalist võiksid olla erinevad pinnad? Jäta endale avatuks/suletuks, suunatuks ja ka piilumiseks mõned vaated alale, alal ja alalt välja.

  • Joonista endale paberile peenra kujud, nende mustrid ning värvi alguses kolme värviga ära.

  • Taimevalikus püüa meenutada oma lapsepõlve, mis kõige rohkem meeldis, mida mäletad kõige enam, mida oled alati soovinud? Soovitan valida suuri taimi, mis katavad mahud hästi ära. Mõtle, missugused taimed värvi järgi sobivad juht-, täite- ja ääretaimedeks.