Sarnase nimega võõrikpuu, kes on Austraalia jõulupuu, kohta räägib infoleht aga järgmist: "Austraalias on paljud asjad teisiti kui Euroopas. Kuuski, nulge ega mände sellele mandril looduslikult ei kasva. Jõulude ajal on palav suveaeg ning ka jõulupuud on seal täiesti erilised. Edela-Austraalias on jõulude ajal väga populaarne võõrikpuu, sest alates oktoobrikuust kattub muidu raagus puu järk-järgult erekollaste õitega. Esmapilgul ei võiks kahtlustadagi, et jämeda tüve ja harulise krooniga puu on tegelikult parasiittaim. Austraalia päriselanikud ei teadnud kuni valgete tulekuni jõuludest midagi, nemad kasutasid võõrikpuu koort kilpideks ja maiustasid magusa vaiguga.“

Lisaks puuvõõrikule ja võõrikpuule on Tartu Ülikooli loodusmuuseumi kuraatori Kaili Orava sõnul õppeklassis välja pandud umbes 21 liiki erinevaid jõulutaimi kogu maailmast. Nii leiab näituselt jõulutaimena juba tuttava jõulutähe, astelpõõsa e iileksi, alpikanni ning jõulukaktuse. Vähem tuttavate jõulutaimedena on esindatud näiteks luuderohi, lumeroos, harilik pohl, harilik granaadipuu, täkiline ardiisia ning talihali.

Kasvuhoonetest leiab umbes paarkümmend eksootilist jõulupuud ja –põõsast, mis kergemaks ülesleidmiseks on tähistatud lindikesega, nii mõnigi taim on kombekohaselt ka ära ehitud.

Näitus on avatud iga päev (ka jõulupühadel) kl 10.00-17.00 kuni 13. jaanuarini 2013 ning näitusele pääseb botaanikaaia piletiga. Täpsem info siit.