Selle valmistamine pole kuigi keeruline, tema maksumus on väike (eriti, kui kasutada kodus kasutuna seisev aiavõrgujupp), vajadusel saab kergesti lahti võtta (nt segamisel) ning teisaldada.

Ümmarguse kompostri valmistamiseks läheb vaja:
* traatvõrku (1m läbimõõduga kompostri tarvis kulub 3,14 m võrku)
* 2-3 haaki ja 2 võrgukõrgust puulippi või vasktraati (rõngaid) ja metallvarrast või plastist vms materjalist kinnitusklambreid
* 3-4 metallist või puust kinnitusvaia masse kinnitamiseks

Veel on tarvis käte säästmiseks töökindaid, haamrit, klambri- (naela) püstolit, näpitsaid, plekikääre

Ümmarguse kompostri kõrguseks võiks olla mitte enam kui 1,2m, läbimõõt 1-1,5m. Liiga suure läbimõõduga kompostris on takistatud mikroorganismide elutegevuseks vajaliku õhu ligipääs.

Umbes meetrise läbimõõduga ümmarguse kompostri valmistamiseks kulub 3,14m võrku. Kui on teada kompostri soovitav läbimõõt, aitab võrgu kulu arvutamisel lihtne matemaatiline tehe: c=2πr, kus ümbermõõt on tähistatud tähega c, π väärtuseks on 3,14, ja r on raadius.

Kui on välja lõigatud sobiva suurusega võrgutükk, tuleks näpitsatega tagasi keerata kõik selle „turritavad“ traadiotsad. Kompostri servade kinnitamiseks on mitmeid võimalusi. Võrgu servad võib ääristada puulippidega, mille külge kinnitatakse seejärel haagid. Samuti võib võrgu servad ühendada traadi või spetsiaalsete rõngastega, millest metallvarras läbi aetakse. Servade ühendamiseks võib kasutada ka lihtsaid plastist kinnitusklambreid. Kompostri maapinnale fikseerimiseks võib kasutada 3-4 puidust või metallist vaia.

Niiskuse hoidmiseks võib kompostri seinad vooderdada musta kilega. Esteetilise väljanägemise saavutamiseks võib ümber ehitada laudvoodri ja selle siis tagasihoidlikes (aga miks mitte värvikirevais ja lõbusais toonides) toonides värvida. Suuremate vihmade korral katta komposter sobiliku kattega.