Ilmade jahenedes muutuvad teod vähem aktiivseks ja nende tegevus ei hakka nii tugevalt silma. Siiski on nad kusagil olemas ja valmistuvad talveks.

Tegelikult on suve lõpp ja varasügis on tigudele väga meelepärane aeg. Mitmekesist toitu on külluses ning suvekuumad ja põuad enamasti möödas. Hoovihm teeb olemise nii mõnusaks. Niiskete ilmadega on nad liikuvad ka päevasel ajal ja nii võib neid kohata üsna vähese vaevaga.

Talvekülmad hävitavad tigusid ja nälkjaid arvukalt. Talve elavad üle eelkõige hilissügisel munetud munad ja valmikud, kes talvituvad mullas või kõdus. Näiteks kasvuhoones poevad nad seina ja mulla vahelistesse pragudesse. Üsna hästi peavad kevadeni vastu ka maassekaevunud teod.
Seetõttu peaks neid enne tõsist sügist veel korra hävitada püüdma, siis on ka lootust, et järgmisel aastal populatsioon väiksem on.

Nälkjad elavad talve üle halvemini, kuid selle eest on neil mune rohkem tallele pandud. Kevadel ilmade soojenedes – aprilli lõpus või mai alguses – poevad talvitunud teod pehmest pinnasest välja ja hakkavad aktiivselt kõdus, taimedel ja sageli ka puudel tegutsema.

Tigude hävitamiseks on mitmeid viise: aianduspoodides on saadaval nii püünised kui ka söötmürgid, mis kõik üsna hästi toimivad. Veel on võimalik neid püüda tühjaks söödud pooliku arbuusiga, kuhu nad kõik rõõmsalt ise sisse ronivad.

Kokkukorjatud teod võib võimaluse korral sööta kanadele või partidele või siis raputada neile soola, mis nad ka ära tapab.