Võimas hallikas- või sinakasroheline sametine toataim on omaette vaatamisväärsus. Hambulise servaga kolmnurksed lehed on hiiglaslikud, kuni 35 cm pikkused ja 25 cm laiused, jäme leheroots ulatub 10 sentimeetrini. Päikese käes muutuvad lehed pealtpoolt pronksjaks. Oma naljaka nime on ta saanud sellest, et varrel turritavad tömbid väljakasvud nagu sarved. Rohekaskollased torujad õied moodustavad kobaraid.

Sarvik-kalanhoe vajab väga palju valgust, pimedas jääb ta kängu. Muidu on ta aga vähenõudlik ja vastupidav. Võib olla tükk aega kastmata nagu muudki lihaktaimed. Kastmisega ei tohi üle pingutada, sest liigniiskus mõjub hukutavalt. Kahjuritega muret pole, sest neile ei meeldi see tihedalt karvakestega kaetud taim. Paljundada on ülilihtne: pistke vaid taimelt murtud leht potti juurduma.

Pärit on sarvik-kalanhoe Madagaskarilt, kuid teda võib kohata ka Hawaii saartel. Looduses kasvab taim kuni 6 meetri kõrguseks.

Kollane kalanhoe
- Kollane kalanhoe (K. thyrsiflora)

Kalanhoede perekonna omapärane esindaja, kelle lopsakad lehed on kaunites kompaktsetes kodarikes. Varretud mõlakujulised lehed on kuni 14 cm pikad ja kuni 9 cm laiad. Vartel on rohkesti külgvõsusid. Kollasel kalanhoel on kollased allarippuvad õiekellukad, mis asetsevad sihvakaks veninud pööristes. Õied lõhnavad hästi.

Kollane kalanhoe on vastupidav ja vähenõudlik toataim. Talvel hoidke teda võimalikult valges kohas või andke lisavalgust, et ta välja ei veniks. Taim on tundlik ülekastmise suhtes, enne järgmist kastmist laske mullapinnal veidi läbi kuivada.

Sellest liigist on aretatud hulganisti sorte, kes erinevad lehe suuruse, värvitooni ja õite värvi poolest. Pärit on kollane kalanhoe Lõuna-Aafri­kast, looduses võib taim kasvada kuni ühe meetri kõrguseks.

- Blossfeldi kalanhoe (K. blossfeldiana)
Blossfeldi kalanhoe

Säravate õitega vastupidav ja vähenõudlik Blossfeldi kalanhoe on armastatud talvise poolaasta potilill. Pärast säravate õite närbumist visatakse ta sageli ära, sest kodustes tingimustes taime uuesti õitsema saada on üsna keeruline: selleks tuleb alates septembri lõpust luua taimele vähemalt kuue nädala jooksul lühipäevatingimused. Potile pannakse pähe ämber või must kilekott, nii et ta näeks valget aega vaid 9–10 tundi. Muidugi võib juhtuda, et sügistalviste lühikeste päevadega läheb taim õitsema ka täiendava pimendamiseta.

Blossfeldi kalanhoe on tore aga ka ilma õiteta, sest tal on ilusad tumerohelised nahkjad läikivad lehed. Aina lopsakamaks muutudes võib ta aastaid aknalauda kaunistada.

Uueks trenditaimeks on saanud täidisõielised Blossfeldi kalanhoed, mis kuuluvad Calandiva sordirühma. Selle nimega leiab neid ka müügilt.

Blossfeldi kalanhoe on pärit Madagaskarilt.